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Knockaert, Camille. |
For several reasons, the harvest stage is most important in aquaculture. Not properly managed, it may diminish efforts invested throughout the whole culture cycle. This operation consists in harvesting and in killing the fish for marketing purposes and must be achieved with care to optimizing the final quality of the product in terms of flavor, sanitary aspects and preparing it well for processing. Analysing the numerous complaints expressed by endusers concerning the quality of cultured salmon demonstates that the harvest stage is the main cause of these failures. Among the failures reported, we can quote the problems of "gaping" (disconnection of the myotomes in the fillets), of brown spots (spotlights of blood), of soft texture, discoloration and early... |
Tipo: Text |
Palavras-chave: Slaughtering; Salmons; Quality; Marketing; Fish culture; Fish processing. |
Ano: 2009 |
URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/2009/publication-6559.pdf |
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Dias,MR; Dianin,KCS; Bersot,LS; Nero,LA. |
ABSTRACT Self-monitoring procedures are adopted by food industries to ensure the quality and safety of final products, considering hygiene and processing criteria. This study aimed to evaluate contamination in chicken processing, considering the microbiological criteria proposed by self-monitoring systems. Environmental samples from reception, slaughtering and processing were collected from three chicken slaughterhouses (Sl1, Sl2, Sl3), and subjected to microbiological analysis to enumerate hygiene indicators microorganisms: mesophilic aerobes, enterobacteriaceae, coliforms and Escherichia coli. The obtained counts were converted to log10, compared by ANOVA (p<0.05) and self-monitoring microbiological criteria for each slaughterhouse were considered. In... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Chicken; Self-monitoring; Hygiene; Slaughtering; Processing. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2017000200317 |
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CEZAR, I. M.; QUEIROZ, H. P. de; THIAGO, L. R. L. de S.; GARAGORRY, F. L.; COSTA, F. P.. |
A bovinocultura de corte é desenvolvida em todos os Estados e ecossistemas do Brasil, com grande variedade, expressa na densidade dos bovinos nas diferentes regiões, nas taxas de crescimento do rebanhos e nos sistemas de produção praticados. Estes desenvolvem as fases de cria, recria e engorda, de forma isolados. Estes desenvolvem as fases de cria, recria e engorda, de forma isolada ou combinação, e utilizam pastagens nativas e cultivadas, associadas ou não à suplementação alimentar em pastagem e em confinamento. Tendo como referência os regimes alimentares e com base em dados secundários, o presente trabalho classifica e descreve os sistemas de produção, traçando um panorama da evolução da pecuária de corte brasileira nas últimas décadas. Neste contexto... |
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Bovino de corte; Brasil; Slaughtering; Abattoir.; Abate; Frigorífico; Nutrição Animal; Pastagem; Sistema de Produção.; Animal nutrition; Farming systems; Brazil; Beef cattle; Pastures.. |
Ano: 2005 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/326307 |
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